Peter Kruit

Na zijn CIOS en management opleiding te Overveen heeft hij diverse sportprojecten begeleid binnen welzijnswerk en sportverenigingen. Daarnaast heeft hij een actieve carriere gekend als voetballer van o.a Quick Boys en ADO Den Haag. Zijn passie voor sport heeft hij in het coachen van diverse jeugd- en senioren teams overgebracht. Als Hoofd Jeugd Opleiding (HJO) van o.a Quick Boys heeft hij het technisch beleid samen met jeugdtrainers en vrijwilligers vorm gegeven.
In het Paramedisch Centrum te Katwijk en Rijnsburg is hij 14 jaar werkzaam geweest als sportmanager en instructeur. Als gevolg van het werken in een omgeving met verschillende disciplines kwam hij tot inzicht dat klachten niet alleen fysiek van aard hoeven te zijn. Door eigen ervaring vindt hij de keuze, enige jaren geleden, om de post-HBO opleiding haptonomie te volgen bij Synergos te Amersfoort een logische stap. Zijn affiniteit met sport i.c.m. haptonomie ervaart hij als een ideale verbinding om mensen te begeleiden. Sinds 2017 is Peter werkzaam in ons centrum als haptotherapeut.
De essentie van haptonomie is volgens hem de mens bewust te maken van zijn vermogen om voelen, denken en handelen te kunnen beinvloeden (of te sturen). De begeleiding helpt de mens zijn eigen evenwicht te herstellen en te verbeteren. Zijn stijl van werken is concreet en wordt ervaren als praktisch waarbij hij altijd uitgaat van de mogelijkheden die je hebt of kunt ontwikkelen. Peter is iemand die kansen ziet, energie overbrengt en mensen in beweging zet. Op maandag en vrijdag is hij aanwezig in de praktijk.

Reacties zijn gesloten.