NRC: zaterdag 11 oktober 2008

Dirk Kuijt: Blijven uitgaan van eigen kracht

nrc_logo

Door Erik Oudshoorn

gewoon_blijven_uit_180511a.jpeg “Ik probeer mijn lichaam zo goed mogelijk te onderhouden”, stelt Kuijt. “Ik grijp alles aan om fit te blijven.”Daarvoor zoekt Kuijt zowel geestelijke als lichamelijke begeleiding. “Af en toe ga ik naar de fysiotherapeut of komt haptonoom Peter van den Beld langs. Ik heb ook veel baat bij paragnost/magnetiseur Henk de Gier. Zeker in de periode nadat mijn vader was overleden. Met hen ga ik aan de slag als het nodig is om mentaal sterker te worden. Van den Beld laat goed voelen wat voor verband er is tussen lichaam en geest. In de stressvolle periode rondom het overlijden van mijn vader dreigde ik een hamstringblessure op te lopen. Door met Van den Beld te praten liet ik bepaalde zaken los waardoor spanningen afnamen en de kans op een blessure verminderde.”…

meer over dit artikel op de NRC website:
http://www.nrc.nl/sport/article2019578.ece/Kuijt_Blijven_uitgaan_van_eigen_kracht


Reacties zijn gesloten.