Coaching

Sinds 2011 wordt coaching wordt vanuit een haptonomisch perspectief aangeboden waarbij ook het gedachtegoed van Carl Jung inmiddels een grote rol speelt. Het is een begeleidingsvorm gericht op het bewust worden van je persoonlijke kwaliteiten en mogelijkheden. Hierbij staat centraal hoe de client communiceert, reageert en in de wereld staat.
Het aan den lijve ervaren en bewustworden van jouw manier van reageren (zowel fysiek als mentaal) is kenmerkend voor deze vorm van coaching. Hierbij gaan we uit van de mensvisie: ieder mens is uniek en heeft potentieel.

Door middel van het gesprek, ervaringsoefeningen en reflectie, stimuleren en ondersteunen we het unieke ontwikkelingsproces van de client. Een coachingstraject start met een intakegesprek om een ontwikkelingsgerichte vraag en/of -doelstelling( eventueel vanuit een lichamelijke of mentale klacht) te definiĆ«ren.
De eventuele volgende stap is het opstellen van een plan van aanpak en het maken van afspraken. Opdrachten en reflectie verslagen kunnen als ondersteuning gebruikt worden bij het proces.
De individuele begeleiding kan zowel vanuit de praktijk als ook op locatie plaatsvinden.
Coaching is een begeleidingsvorm die vanuit onze praktijk veel wordt toegepast in het bedrijfsleven, dienstverlenende sector, het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap en topsport.
Coaching wordt gegeven door Peter van den Beld, Gezelcoach vlg. de Coaching Academy Internationaal te Naarden op EQA – practitioner niveau en geaccrediteerd door Nobco/EMCC.

Reacties zijn gesloten.