Peter van den Beld

portret-peterNa zijn studie fysiotherapie aan de Academie voor Fysiotherapie Leffelaar te Amsterdam was hij werkzaam in de revalidatie. Daar kwam hij in aanraking met het werken vanuit een holistische benadering. Deze benadering gaat ervan uit dat de mens wordt gezien als een eenheid van lichaam en geest. In die jaren ontstond ook zijn affiniteit met de haptonomie. In 1988 volgde hij de tweejarige basisopleiding aan de Academie voor Haptonomie te Doorn. Na in het Revalidatiecentrum Muiderpoort te Amsterdam gewerkt te hebben was hij 12 jaar werkzaam in het Zeehospitium te Katwijk, het huidige Rijnlands Revalidatie Centrum te Leiden. Hier kon hij zich ook verder ontwikkelen als haptotherapeut. Hij participeerde onder meer in het chronisch pijnteam en de ontwikkeling daarvan. Daarnaast hield hij zich bezig met het behandelen van mensen met psychosomatische klachten. In 1995 voltooide hij de vierjarige opleiding voor Haptotherapie aan het Instituut Toegepaste Haptonomie (ITH) te Nijmegen. Vanaf het moment dat hij in het gezondheidscentrum in Rijnsburg (PMC Katwijk-Rijnsburg) is gaan werken kwam het begeleiden van mensen met burnout gerelateerde klachten en overbelastingsklachten in het algemeen meer op de voorgrond te staan.
Daarnaast heeft Peter jarenlange ervaring met het begeleiden en behandelen van topsporters en mensen die werkzaam zijn in het bedrijfsleven, zowel individueel als in teamverband.
Het ondersteunen, uitdagen en stimuleren van de mens in zijn of haar gevoelsontwikkeling is datgene wat hem blijft boeien. Vandaar ook zijn keus om vanaf 2011 de Leergang Coaching aan de Coaching Academy International te Naarden te volgen waar hij in november 2014 zijn certificaat Gezelcoach (EQA-Practioner) behaalde.
In 2018 rondde hij bij het CAI de Jungiaanse Leergang 1 en 2 af.

Reacties zijn gesloten.