Peter van den Beld

Na zijn studie fysiotherapie in Amsterdam was hij werkzaam in de revalidatie. Daar kwam hij in aanraking met het werken vanuit een holistische benadering. Deze benadering gaat ervan uit dat de mens wordt gezien als een eenheid van lichaam en geest. In die jaren ontstond ook zijn affiniteit met de haptonomie. In 1988 volgde hij de tweejarige basisopleiding aan de Academie voor Haptonomie te Doorn. Na het Revalidatiecentrum Muiderpoort te Amsterdam is hij 15 jaar werkzaam geweest in het Zeehospitium te Katwijk, het huidige Revalidatiecentrum Basalt te Leiden. Hier kon hij zich ook verder ontwikkelen als haptotherapeut. Hij participeerde onder meer in het chronisch pijnteam en de ontwikkeling daarvan. Daarnaast hield hij zich bezig met het behandelen van mensen met psychosomatische klachten. In 1995 voltooide hij de vierjarige opleiding voor Haptotherapie aan het Instituut Toegepaste Haptonomie (ITH) te Nijmegen. Vanaf het moment dat hij in het gezondheidscentrum in Rijnsburg (PMC Katwijk-Rijnsburg) is gaan werken kwam het begeleiden van mensen met burnout gerelateerde klachten meer op de voorgrond te staan. In 2018- 2022 heeft hij diverse nascholingen gevolgd op het gebied van traumaverwerking. Daarnaast heeft Peter jarenlange ervaring met het begeleiden en coachen van mensen die werkzaam zijn in het bedrijfsleven en dienstverlening, alsmede topsporters. Of te wel; persoonlijk management.

Het ondersteunen, uitdagen en stimuleren van de mens in zijn of haar gevoelsontwikkeling is datgene waar zijn hart ligt. Vandaar ook zijn keuze om vanaf 2011 de Leergang Coaching aan de Coaching Academy International te Naarden te volgen waar hij in november 2014 zijn certificaat Gezelcoach (EQA-Practioner en Nobco/EMCC geaccrediteerd) behaalde.
Het gedachtegoed van Carl Gustav Jung intrigeert hem inmiddels zo dat zowel voor zijn persoonlijke ontwikkeling als voor het professioneel begeleiden hij in 2016 en 2017 de Jungiaanse leergang 1 en 2 gevolgd heeft. Inmiddels wordt dit gedachtegoed anno 2023 ook toegepast in de diverse begeleidingsvormen.                                                                                                 

 

Reacties zijn gesloten.