Jet Lorsch

portret-jetNa haar opleiding aan de Amsterdamse theaterschool studeerde zij in 2005 af aan de Academie voor Haptonomie te Doorn als haptotherapeute. Na een korte periode werkzaam te zijn geweest in Amsterdam als haptotherapeute heeft zij zich vanaf 2006 gevestigd in de praktijk.
Wat haar in dit vak meer dan aanspreekt is dat zij samen met de client op zoek gaat naar de essentie van het probleem, nooit direct op de klacht ingaat maar vooral kijkt naar wat er speelt en hoe de client daarop reageert. De visie dat een mens, zelf, vanuit zijn of haar persoonlijke ervaring erachter komt wat nodig is om een situatie te veranderen staat daarin centraal.
Het werken op haptonomische basis met kinderen vanaf 8-9 jaar is een van haar specialisaties. Haar achtergrond als dansdocente en een opleiding gespecialiseerd in bewegingspedagogiek (o.a. methode Veronica Sherbourne) voor kinderen met gedrags-, sociale en emotionele problemen vormen daarbij een belangrijke basis.

Voorts heeft ze zich de laatste jaren steeds verder ontwikkeld als relatietherapeute op haptonomische basis.
Sinds 8 jaar maakt zij in de relatietherapie ook gebruik van de EFT methode (Emotionally focused therapy) waarvoor zij in 2014 geaccrediteerd is. Geinspireerd door Sue Johnson, die deze methode ontwikkelde, blijft zij zich hierin verder ontwikkelen en heeft zij vanaf 2015 tot en met 2022 diverse nascholingen gevolgd. Daarnaast heeft zij de laatste jaren tot in 2023 op het gebied van traumaverwerking en systemisch werk (familie opstellingen) ook een aantal nascholingen gevolgd. Jet is op dinsdag, woensdag en donderdag aanwezig in de praktijk

Reacties zijn gesloten.