Voetbal International

Deel uit het Voetbal International artikel van 15 oktober 2008:

Dirk Kuijt herpakt zichzelf bij Oranje en Liverpool

 

vi-peter-van-den-beld

…Met Haptonomie ben ik begonnen toen ik bij Feijenoord ging spelen. Het is moeilijk uit te leggen wat dat nou precies is. Het zit ergens tussen fysiotherapie en psychiatrie in. Mijn haptonoom is Peter van den Beld en hij laat me voelen hoe lichaam en geest elkaar beïnvloeden. In de stressvolle periode rond de ziekte van mijn vader kreeg ik last van een hamstring. Ik ben er van overtuigd dat het wat met elkaar te maken had…

…Kuit had behoefte aan mentale steun tijdens de zwartste dagen uit zijn leven, vorig jaar. Na een lang ziektebed overleed zijn vader eind juni 2007. Eerder dat jaar traden ernstige complicaties op tijdens de tweede zwangerschap van zijn vrouw. De Engelse competitie naderde zijn ontknoping, Liverpool beukte in de Championsleague door naar de finale tegen AC Milan en het Nederlands elftal was midden in de kwalificatie voor het EK van 2008 verwikkeld. Kuijt speelde zoveel hij kon met behulp van buitenaf. Behalve met Haptotherapeut Peter van den Beld werkte de aanvaller ook regelmatig met Henk de Gier…

Reacties zijn gesloten.