Verrijking

Na een aanvankelijk sluimerende en later gemener toeslaande periode van gevoelens van spanning, angst, onzekerheid en somberheid, kreeg ik een verwijzing voor haptotherapie.
De kennismaking met haptotherapie, combinatie van praten , ervaringsoefeningen en waarnemingen aan het lichaam beviel mij uitstekend.
Wat erg opviel was de confrontatie met de gevoelens en waarnemingen van mijzelf. Het leert je dat je niet alleen jezelf veel beter kan leren kennen, je doen en laten, hoe je met dingen omgaat en wat je ervan kan leren, maar deze zelfreflectie is tevens een prachtige leidraad die je mee kan nemen in de rest van je leven. In mijn geval bleek voornamelijk dat ik mijzelf jarenlang teveel druk had opgelegd, dingen van mijzelf wilde die ik niet aankon, of soms anders moest aanpakken. Ik was een man die een verkeerd beeld van zichzelf had en worstelde met aangeprate en aangeleerde misvattingen over hoe ik mijn leven moest invullen.
Het bleek dat ik jarenlang bezig was iets te bewijzen voor mijzelf en voor anderen, wat onnodig was en waar ik diep in mijn hart niet eens achter stond. Ieder weldenkend mens kan begrijpen dat dit een opbouw van spanning veroorzaaky die vroeg of laat wel lichamelijke en geestelijke klachten moet gaan geven. Van depressieve gevoelens tot duizeligheid, hoofdpijn en misselijkheid van de spanning.
De aanraking en de oefeningen gaven mij signalen af die ik zelf al die tijd niet doorhad. Maanden, misschien wel jaren had ikĀ geen contact met mijzelf…………….

Manager verzekeringsbank

Reacties zijn gesloten.