In mijn hoofd

Na een aantal explosieve situaties in mijn leven wist ik dat het zo niet verder door kon gaan. In mijn werk liep ik vast als het ging om het aansturen van mijn afdeling. Begon lichamelijke klachten te krijgen als hoofdpijn, slecht slapen en duizelingen. En last but not least, mijn huwelijk liep vast. Ook kwam ik erachter dat het contact met mijn twee dochters van 4 matig tot slecht was. Er moest wat gaan gebeuren. Via een vriend kwam ik in contact met de praktijk van Peter van den Beld. Vond het best wel spannend om een afspraak te maken. Op de afgesproken tijd meldde ik mij in de praktijk. De intake gaf mij een inzichtelijk beeld van mijzelf. Ook pijnlijk. Het werd mij duidelijk dat ik mijzelf totaal verwaarloosde, roofbouw pleegde.Voor een ieder stond ik klaar behalve voor mijzelf. Langzaam werd ik mij ervan bewust dat ik misschien angstiger was als dat ik dacht. Angst om mensen te verliezen, angst om een vreemde eend in de bijt te zijn als ik misschien keuzes zou maken. Keuzes die mijn omgeving misschien niet zouden waarderen. Althans, dat dacht ik.
Langzamerhand kwam ik erachter dat grenzen stellen te maken heeft met durven en niet kunnen.
Tijdens de sessies werd ik mij ervan bewust dat de lichamelijke klachten te maken hadden met de eerder geschetste jarenlange roofbouw. Ik werd mij er steeds meer van bewust tijdens oefeningen maar ook tijdens onze gesprekken dat mijn lichaam altijd al die signalen uitzond alleen ik luisterde niet…………..

Reacties zijn gesloten.