Literatuur

Op deze pagina vindt u een klein overzicht van aanbevolen literatuur.

In Van big bang tot burn-out pleiten Hoogendijk en De Rek voor een radicaal andere visie op stress gerelateerde aandoeningen. Op heldere en overtuigende wijze leggen zij uit hoe het komt dat wij zoveel moeite hebben alle veranderingen bij te houden. Het is tijd onze opgefokte verwachtingen onder de loep te nemen.

Een boek op het gebied van de haptonomie is geschreven door Dieuwke Talma met als titel Het lichaam als verhaal. In dit boek wordt de haptonomie en haptotherapie in begrijpelijke taal uitgelegd aan de hand van herkegnbare voorbeelden uit de praktijk en dagelijks leven.

In een veertiende druk ligt het boek De lessen van burn-out opnieuw in de winkel. Annegreet van Bergen beschrijft het verraderlijke proces van opgebrand raken, de oorzaken en gevolgen, maar ook hoe je weer opkrabbelt en herstelt. Het boek heeft een optimistische boodschap: een burn-out kan uiteindelijk een nieuw begin inluiden.

Niemandskinderen is een boek wat de gevolgen en verwerking van een onveilige jeugd vertelt: hoe pijn en machteloosheid door zelfinzicht en verwerking overwonnen kunnen worden. Geschreven door C. Roodvoets.

Kom hier dat ik u kus is een roman over waarom we worden wie we zijn, geschreven met humor,scherpte en veel schaamteloze eerlijkheid. Het is geschreven door Griet op de Beeck

De kracht van kwetsbaarheid geschreven door Brene Brown gaat over wat het betekent om je kwetsbaar op te stellen in een wereld die gericht is op perfectionisme

Boos, door Riekje Boswijk- Hummel geschreven is inzichtgevend voor iedereen die om professionele redenen meer wil weten over boosheid en er effectiever mee wil werken. Een ander boek van haar is getiteld, afscheid nemen, loslaten wat je dierbaar is

Stephen M.R. Covey heeft een aantal boeken geschreven naast de bestseller de zeven eigenschappen van effectief leiderschap. Zo heeft hij een boek geschreven over vertrouwen  als kritische succesfactor in de nieuwe economie getiteld, de snelheid van vertrouwen. Het nieuwste boek heet het derde alternatief.

Haptotherapie bij burn-out is geschreven door 6 haptotherapeuten en te verkrijgen via info@haptotherapeuten-vvh.nl

Veel leesplezier

Peter van den Beld
Jet Lorsch

December, 2018

Reacties zijn gesloten.