Ontwikkeling

Na jaren buffelen volgde dan uiteindelijk, op mijn verzoek, een functioneringsgesprek. Ik was het zat. Jarenlang 50-60 uur werken, een scheiding en een moeizame nieuwe relatie, de rek was eruit. Moe, moe, moe en een scala van vage lichamelijke klachten daarnaast maakte dat ik mijn huisarts, fysiotherapeut en masseur bijna tot mijn kennissenkring kon rekenen. De fysio adviseerde mij om eens een afspraak te maken met een van de twee haptotherapeuten in Rijnsburg. Lange tijd bleef het briefje met het telefoonnummer op mijn bureau liggen. Na weer een aantal dagen met weinig tot geen nachtrust zat ik er volledig doorheen. De afspraak was snel gemaakt met de secretaresse. Voelde veel weerstand en onrust. Waar ging ik nu weer aan beginnen? Bij binnenkomst in de praktijk voelde ik mij meteen op mijn gemak. Na een uitgebreide intake werd mij duidelijk dat bewustwording en erkenning een grote rol zouden gaan spelen in het begeleidingsproces. Een zin bleef mij bij: “het gaat niet om verandering maar om ontwikkeling”………..

Ik bleek al veel meer kwaliteiten in huis te hebben als dat ik dacht. Angst was de verlammende factor. Een pittig traject volgde waarbij ik de angst begon te herkennen en er anders op te reageren. Inplaats van ertegen te vechten leerde ik het anders  te leren dragen. Op deze wijze durfde ik mijn grenzen aan te geven en te ervaren wat voor mij goed was.

Reacties zijn gesloten.