Literatuur

Op deze pagina vindt u een klein overzicht van aanbevolen literatuur.

WILL is een moedige en inspirerende biografie over een van de grootste wereldsterren van deze tijd. Het verhaal van Will Smith gaat over wat je voor elkaar kunt krijgen en wat je achter je kunt laten. Hij zegt zelf ” de manier waarop we besluiten op onze angsten te reageren, bepaalt wie we worden. Ik besloot grappig te zijn”. Het boek is geschreven door Mark Manson, internationaal bestsellerauteur.

Het geschenk is geschreven door Edith Eva Eger- bekend als ballerina van Auschwitz en het daaraan gerelateerde boek de Keuze– begeleidt lezers op een universele reis naar vrijheid en genezing.

Bestsellerauteur Glennon Doyle laat in “Ongetemd leven” zien hoe vrouwen volledig en krachtig zichzelf kunnen zijn en daarmee meer geluk in hun leven kunnen ervaren.

Een zeer actuele essay van Paul Verhaeghe. Houd afstand Raak me aan. In dit boek plaatst hij de oorzaken en de gevolgen van de pandemie in een ruimere context. Zijn boodschap is hoopvol: we kunnen hier beter uit komen.

De kunst van het ongelukkig zijn is een boek van Dirk de Wachter, psychiater en psychotherapeut en illustratief voor deze tijd. Streven naar het het geluk levensdoel is een vergissing, streven naar zin en betekenis daarentegen, is waar het leven om draait.

Viktor en het vuur, het allereerste kinderboek dat stress, burn out en balans uitlegt in kindertaal van Sarah Van Wolputte. Voorwoord door Dirk de Wachter (psychiater) die het belang van dit revolutionaire boek onderschrijft.

Houd me vast, zeven gesprekken voor een hechtere en veiliger relatie van auteur Sue Johnson.Een fantastisch boek voor paren die op zoek zijn naar betere communicatie en een diepere, meer bevredigende relatie.

In Van big bang tot burn-out pleiten Hoogendijk en De Rek voor een radicaal andere visie op stress gerelateerde aandoeningen. Op heldere en overtuigende wijze leggen zij uit hoe het komt dat wij zoveel moeite hebben alle veranderingen bij te houden. Het is tijd onze opgefokte verwachtingen onder de loep te nemen. Ook het boek Leef als een beest is de moeite waard.

Een boek op het gebied van de haptonomie is geschreven door Dieuwke Talma met als titel Het lichaam als verhaal. In dit boek wordt de haptonomie en haptotherapie in begrijpelijke taal uitgelegd aan de hand van herkenbare voorbeelden uit de praktijk en dagelijks leven.

In een veertiende druk ligt het boek De lessen van burn-out opnieuw in de winkel. Annegreet van Bergen beschrijft het verraderlijke proces van opgebrand raken, de oorzaken en gevolgen, maar ook hoe je weer opkrabbelt en herstelt. Het boek heeft een optimistische boodschap: een burn-out kan uiteindelijk een nieuw begin inluiden.

Niemandskinderen is een boek wat de gevolgen en verwerking van een onveilige jeugd vertelt: hoe pijn en machteloosheid door zelfinzicht en verwerking overwonnen kunnen worden. Geschreven door C. Roodvoets.

De kracht van kwetsbaarheid geschreven door Brene Brown gaat over wat het betekent om je kwetsbaar op te stellen in een wereld die gericht is op perfectionisme

Boos, door Riekje Boswijk- Hummel geschreven is inzichtgevend voor iedereen die om professionele redenen meer wil weten over boosheid en er effectiever mee wil werken. Een ander boek van haar is getiteld, afscheid nemen, loslaten wat je dierbaar is.

Stephen M.R. Covey heeft een aantal boeken geschreven naast de bestseller de zeven eigenschappen van effectief leiderschap. Zo heeft hij een boek geschreven over vertrouwen  als kritische succesfactor in de nieuwe economie getiteld, de snelheid van vertrouwen. Het nieuwste boek heet het derde alternatief.

Liefde in verhouding  is een boek van Esther Perel wat een nieuw perspectief geeft op trouw en ontrouw.

Haptotherapie bij burn-out is geschreven door 6 haptotherapeuten en te verkrijgen via info@haptotherapeuten-vvh.nl

Veel leesplezier.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                

Reacties zijn gesloten.