Uitgeblust

Na jarenlang flink geestelijk en lichamelijk full- time aan het werk geweest te zijn, kwam ik plotseling uitgeblust en met ernstige rugklachten thuis te zitten. De manuele therapeut wees mij op de mogelijkheid om met haptotherapie verder te gaan zoeken naar mogelijk dieper zittende oorzaken en blokkades. Nieuwsgierig naar wat dit mij aan ondersteuning kon meegeven in deze situatie waarin ik was vastgelopen ben ik hierna met Jet in zee gegaan.
De feiten: jarenlang onder hoogspanning, steeds weer de lat te hoog. Niet zeuren, gewoon doen, perfectionistisch, geen grenzen. Alles zelf doen, geen rust. Een rug die steeds vaker signalen uitzond waarnaar ik niet goed heb geluisterd. En dan is er de dag dat het niet verder gaat……
Thuis, veel pijn, zitten, liggen, lopen en nadenken. Tot inzichten komen, confronterend, waarom gebeurd dit, wat heb ik verkeerd gedaan, hoe nu verder, wat kan ik veranderen
Mijn rug, mijn benen, mijn basis, wat zit daar niet goed?
Jet heeft mij laten praten, huilen en laten voelen. Heel fijntjes heeft ze mij mijn grenzen laten voelen. Door aanraking, door  mij bewust te maken van wat er in mijn lichaam gebeurd. Voelen hoe er spanning in mijn lichaam ontstaat als ik teveel op de buitenwereld gericht ben. Hoe ik daarmee om kan gaan.
Mijn valkuilen, mijn overlevingspatronen zijn allemaal zichtbaar en voelbaar geworden.
Door het toe te laten loste het op.
Ik  voel mij steviger op mijn benen staan. Letterlijk en figuurlijk! Het gaat de goede kant op. Al het geleerde en gevoelde ga ik in praktijk brengen. Bewuster leven.
Niet meer overleven maar leven!  Genieten.

Reacties zijn gesloten.