Lichaam en Geest

Dat er een bepaalde balans moet zijn tussen lichaam en geest was mij wel bekend. Als er een balans is, zit je gewoon lekker in je vel. Ik dacht dat ik alles aardig op een rijtje had. Bezocht ongeveer anderhalf jaar lang een psychologe en zij heeft mij goed kunnen helpen. Ik kon een aantal nare dingen uit mijn verleden verwerken en loslaten. dus hobbelde ik weer rustig verder en was weer lekker bezig met mijn dagelijkse dingen en op mijn werk. Op een gegeven moment kreeg onverklaarbare angsten, hartkoppingen en raakte in paniek. Ik werd zelfs een paar keer met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Maar , volgens de cardioloog waren er geen hartproblemen.
“Het wordt veroorzaakt door stress, leer je te ontspannen”  werd mij verteld.
Toch maar even naar de huisarts die mij naar de haptotherapeute doorstuurde.
Uiteindelijk heeft Jet Lorsch mij als haptotherapeute geleerd te luisteren naar mijn lichaam. Het geeft namelijk allerlei signalen af. Geeft zelf aan, als je over je grens heen gaat. Daar had ik echt nog nooit van gehoord. Bovendien slaat je lichaam ook herinneringen op. Dat klinkt pas raar! En toch klopt het.
Haptotherapie is een combinatie van aanraken, voelen en praten. Daar moest ik wel aan wennen.
Ik ben met deze therapie begonnen met het idee : ik probeer het. We zien wel of het helpt. Maar ik ben er nu echt blij mee.En dat is byzonder, dat ik dat kan zeggen. Ik heb inmiddels geen paniekaanvallen meer en zelfs met mijn onrustige hartslag  gaat het beter. Het is mij duidelijk geworden dat lichaam en geest zeer nauw samenwerken.
Veel meer dan ik dacht……..

Moeder van 3 kinderen.

Reacties zijn gesloten.