Literatuur

Op deze pagina vindt u een klein overzicht van aanbevolen literatuur.

Bart Chabot schreef de hartverscheurend autobiografische roman  ” Mijn vaders hand “  Het boek gaat over zijn pijnlijke jongensjaren. Op nietsontziende en aangrijpende wijze doet hij vanuit zijn ziekenhuisbed verslag van een rijk doch getroebleerd leven.

Weg van de Pijn gaat over de heling van langdurig , onbegrepen pijnklachten waarvoor geen medische oorzaak gevonden is. Dit boek stelt een andere mogelijkheid voor: heling door inzicht, geruststelling, bewustzijn, leren voelen, expressie en meer bewaarzin. Geschreven door Saskia de Bruin

Gabor Maté houdt ons in ‘Wanneer je lichaam nee zegt’ (‘When the Body says No’) een confronterende spiegel voor, waardoor we gaan inzien dat verborgen stress desastreuze gevolgen voor onze gezondheid kan hebben. Wanneer we geen nee durven zeggen tegen onze door stress geregeerde manier van leven, zal ons lichaam dat uiteindelijk voor ons doen. We raken uitgeput en ontwikkelen onder andere hart- en vaatziekten, artritis en andere aandoeningen.

De Fontein, vind je plek is geschreven door Els van Steijn. Aan de hand van de fontein als metafoor van je familiesysteem krijg je praktische handvatten om hardnekkige patronen in je gedrag te doorbreken. Je krijgt meer rust en grip op je leven.

In  Wat je van bloed weet  schrijft Philip Huff over geweld van zijn ouders in zijn jeugd. Hij schreef een boek over een zeer onveilige jeugd en huiselijk geweld en de gevolgen daarvan op latere leeftijd. Het is een roman over machteloosheid in familieverhoudingen en over de vraag of je jezelf ooit uit verhoudingen kunt bevrijden. 

WILL is een moedige en inspirerende biografie over een van de grootste wereldsterren van deze tijd. Het verhaal van Will Smith gaat over wat je voor elkaar kunt krijgen en wat je achter je kunt laten. Hij zegt zelf ” de manier waarop we besluiten op onze angsten te reageren, bepaalt wie we worden. Ik besloot grappig te zijn”. Het boek is geschreven door Mark Manson, internationaal bestsellerauteur.

Het geschenk is geschreven door Edith Eva Eger- bekend als ballerina van Auschwitz en het daaraan gerelateerde boek de Keuze– begeleidt lezers op een universele reis naar vrijheid en genezing.

De kunst van het ongelukkig zijn is een boek van Dirk de Wachter, psychiater en psychotherapeut en illustratief voor deze tijd. Streven naar het het geluk levensdoel is een vergissing, streven naar zin en betekenis daarentegen, is waar het leven om draait.

Viktor en het vuur, het allereerste kinderboek dat stress, burn out en balans uitlegt in kindertaal van Sarah Van Wolputte. Voorwoord door Dirk de Wachter (psychiater) die het belang van dit revolutionaire boek onderschrijft.

Houd me vast, zeven gesprekken voor een hechtere en veiliger relatie van auteur Sue Johnson.Een fantastisch boek voor paren die op zoek zijn naar betere communicatie en een diepere, meer bevredigende relatie.

Een boek op het gebied van de haptonomie is geschreven door Dieuwke Talma met als titel Het lichaam als verhaal. In dit boek wordt de haptonomie en haptotherapie in begrijpelijke taal uitgelegd aan de hand van herkenbare voorbeelden uit de praktijk en dagelijks leven.

Het boek De lessen van burn-out van Annegreet van Bergen beschrijft het verraderlijke proces van opgebrand raken, de oorzaken en gevolgen, maar ook hoe je weer opkrabbelt en herstelt. Het boek heeft een optimistische boodschap: een burn-out kan uiteindelijk een nieuw begin inluiden.

Niemandskinderen is een boek wat de gevolgen en verwerking van een onveilige jeugd vertelt: hoe pijn en machteloosheid door zelfinzicht en verwerking overwonnen kunnen worden. Geschreven door C. Roodvoets.

De kracht van kwetsbaarheid geschreven door Brene Brown gaat over wat het betekent om je kwetsbaar op te stellen in een wereld die gericht is op perfectionisme

Stephen M.R. Covey heeft een aantal boeken geschreven naast de bestseller de zeven eigenschappen van effectief leiderschap. Zo heeft hij een boek geschreven over vertrouwen  als kritische succesfactor in de nieuwe economie getiteld, de snelheid van vertrouwen. Een ander boek heet het derde alternatief.

Liefde in verhouding  is een boek van Esther Perel wat een nieuw perspectief geeft op trouw en ontrouw.

Veel leesplezier.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       

Reacties zijn gesloten.